Over deze boerenvilla

Villa Bièvres is een opvallend huis aan de rand van het dorpje. De veldwachter heeft hier aan het begin van de vorige eeuw nog gewoond, maar toen zat de voordeur nog op een andere plek en was het karakteristieke bordes er nog niet.

Slechts een paar keer per dag komt er iemand voorbij over het weggetje dat aan de zijkant langs het huis loopt, een paar honderd meter verderop loopt het dood, heel toepasselijk bij de begraafplaats.

 

Wie het trapje van het bordes beklimt kan door de grote rode voordeur het statige huis binnen. Via de gang kom je links in de gezellige grote woonkeuken. de grote eiken tafel biedt plaats aan zes personen. De keuken is voorzien van alle gemakken: een modern 5 pits gasfornuis met afzuigkap, een koelkast, elektrische oven, een magnetron en uiteraard alle potten, pannen en schalen die je nodig hebt om een heerlijke maaltijd te bereiden.

Tegenover de keuken ligt de woonkamer, de moderne strakke bank en stoelen vormen een aangenaam contrast met de antieke kasten en lampen. De woonkamer is  verder voorzien van een sfeervolle houtkachel. Er is een televisie met een zgn. Chromecast, waardoor je ook Nederlandse zenders kunt ontvangen. Via de aanwezige bluetoothspeaker kun je overal in het huis je eigen muziek vanaf je tablet, laptop of telefoon afspelen, vanzelfsprekend is er in het hele huis Wi-Fi.