Huis en omgeving

Over deze boerenvilla

Villa Bièvres is een opvallend huis aan de rand van het dorpje. De veldwachter heeft hier aan het begin van de vorige eeuw nog gewoond, maar toen zat de voordeur nog op een andere plek en was het karakteristieke bordes er nog niet.

Slechts een paar keer per dag komt er iemand voorbij over het weggetje dat aan de zijkant langs het huis loopt, een paar honderd meter verderop loopt het dood, heel toepasselijk bij de begraafplaats.

Wie het trapje van het bordes beklimt kan door de grote rode voordeur het statige huis binnen. Via de gang kom je links in de gezellige grote woonkeuken. de grote eiken tafel biedt plaats aan zes personen. De keuken is voorzien van alle gemakken: een modern 5 pits gasfornuis met afzuigkap, een koelkast, elektrische oven, een magnetron en uiteraard alle potten, pannen en schalen die je nodig hebt om een heerlijke maaltijd te bereiden.

Tegenover de keuken ligt de woonkamer, de moderne strakke bank en stoelen vormen een aangenaam contrast met de antieke kasten en lampen. De woonkamer is  verder voorzien van een sfeervolle houtkachel. Er is een televisie met een zgn. Chromecast, waardoor je ook Nederlandse zenders kunt ontvangen. Via de aanwezige bluetoothspeaker kun je overal in het huis je eigen muziek vanaf je tablet, laptop of telefoon afspelen, vanzelfsprekend is er in het hele huis Wi-Fi.

De dikke muren zorgen ervoor dat het huis in de zomer niet te warm is en door de centrale verwarming is het ook in het najaar overal aangenaam.

In de gang bevindt zich een modern toilet. Via de prachtige oude trap kom je op de eerste verdieping, waar twee grote slaapkamers zijn. Eén voorzien van een groot Auping tweepersoonsbed en de ander van twee eenpersoonsbedden, beiden voorzien van zeer goede matrassen. Op deze verdieping is er ook een eenvoudige maar praktische badkamer met een douchecabine en een wastafel.

Op de tweede verdieping is een sfeervolle zolderkamer waar twee eenpersoonsbedden staan. De tweede zolderkamer, waar een klein tweepersoonsbed staat wordt zelden gebruikt.

In de kelder van het huis bevinden zich de wasmachine en de wasdroger, waar u desgewenst gebruik van kunt maken.

Bij het huis hoort een groot stuk land met een terras en een boomgaard met oude appel-, kersen-, pruimen- en perenbomen er is ook een grote notenboom die waarschijnlijk nog ouder is dan het huis zelf.