Champagne Ardennes

Rond het dorp kan je fantastisch wandelen. Tochten van enige uren door de natuur (bossen, landbouwgronden, heuvels, dorpjes) zonder iemand tegen te komen zijn geen uitzondering. Dat geldt ook voor fietstochten. Maar er is veel en veel meer.
Montmedy, met de Citadelle, is een bezoek waard, Sedan heeft een schitterend vestigkasteel (het grootste van Europa), Florenville is een gezellig Belgisch stadje, met in de buurt een mooi en oud klooster (Orval, bier en kaas).
Regelmatig worden in omliggende dorpen “brocantes” gehouden. Stenay, met het biermuseum is een bezoek waard, net als Mouzon, waar een zwembad met een sauna is, maar ook een basiliek met een mooi orgel. Kanoën op de Semois in België (Chiny b.v.), golfen in Margut en op veel andere plaatsen. La Ferté laat de ellende van de Maginot linie zien. Charleville-Mézières is een grotere plaats in de buurt. Daar is het “ardennen” museum, het museum van de schrijver Rimbaud, een marionettenmuseum en in september een marionettenfestival. Maar rust en natuur voeren toch de boventoon in en rond Bièvres…